Dodane Mar 10, 2016 News

Już w najbliższy weekend 12-13 marca 2016 roku Kraków odkryje przed mieszkańcami swój słodki sekret. Niecodzienny, inspirowany lokalnymi smakami deser przygotuje znany szef kuchni – Marcin Filipkiewicz. Wszystko przy filiżance aromatycznej kawy w butiku Nespresso w Pasażu 13 w godz. 14.00-16.00. Przyjdź i sprawdź, co wyczaruje mistrz!

Marcin Filipkiewicz na gali Gault&Millau Tour w Krakowie otrzymał tytuł Szefa Roku za rok 2015, a restauracja Copernicus, w której pracuje ten utalentowany szef kuchni, zdobyła szczególną  rekomendację – trzy czapki w kulinarnym przewodniku  Gault&Millau 2016. Od 1996 roku, kiedy to rozpoczął karierę w gastronomii, pracował w kilku krakowskich restauracjach, a także we Włoszech i Francji.Miał zaszczyt gotować dla wielu koronowanych głów, dostojników kościelnych, polityków i artystów. Kierował ekipą kucharzy, która zdobyła pierwsze miejsce w II edycji Wine & Food Noble Night 2009. Miłośnik kuchni włoskiej, francuskiej oraz nowoczesnej kuchni polskiej.

 

Więcej szczegół na stronie: https://www.nespresso.com/pl/pl/pages/slodki-sekret-krakow